Vaderdag

Vaderdag Picasso’s

Picasso kleur: blauw.
Glenmorangie Lasanta is een elegante en volle single malt whisky. De naam betekent 'warmte & passie' in het Gaelic. Glenmorangie Lasanta heeft een volle, zoete smaak met tonen van rozijnen, sinaasappel, walnoten en toffee, hazelnoot en chocolade Kruidige tonen en een hint van leer voegen het overweldigende gevoel van rijkheid toe. Glenmorangie Lasanta heeft eerst 10 jaar rijping op ex-bourbon vaten en daarna 2 jaar op oloroso en Pedro Ximinez sherryvat doorgebracht.
Glenmorangie is een distilleerderij in Tain, Ross-shire, Schotland. Volgens het bedrijf komt de eerste productie van alcohol van Morangie Farm uit 1703.
In 1730 werd er een brouwerij gebouwd bij de boerderij en samen deelden ze het water, The Tarlogie Spring. Een voormalige distilleerderij manager, William Matheson, verwierf het bedrijf in 1843 en zette de Morangie brouwerij aan een distilleerderij, uitgerust met twee tweedehands gin stills. Hij doopte de distilleerderij later om in de distilleerderij Glenmorangie. Sinds 2004 eigendom van Moët Hennessy/ Louis Vuitton.

Picasso kleur: paars.
Wild Turkey Rare Breed is een compromisloze Kentucky bourbon met tonen van zoete tabak en hinten van sinaasappel en munt. Ondanks het hoge alcoholpercentage is de Wild Turkey Rare Breed Barrel Proof een opvallend soepele bourbon whiskey. Deze cask strength uitgave die rechtstreeks uit het vat zonder verdunning is gebotteld geeft u de werkelijk volle en rijke smaak van bourbon zonder enige verandering.
Wild Turkey Distillery is in het jaar 1869 opgericht in Tyrone, Kentucky door de gebroeders Ripy. Tyrone, Kentucky ligt bij Lawrenceburg. In het jaar 1952 werden de gebroeders Ripys uitgekocht door de gebroeders Gould. Pernod Ricard koos ervoor om de distilleerderij van de gebroeders Gould te kopen. Dit was in het jaar 1980 en tot op de dag van vandaag nog steeds de eigenaar.

Picasso kleur: grijs.
The Glenrothes Bourbon Cask Reserve rijpt uitsluitend op vaten die voorheen bourbon bevatte en heeft een helder lichtgele kleur. De whisky heeft frisse en bloemige aroma's, waarin je de tinten van kokos en vanille kun terugvinden. In de mond ervaar je een zoete en zachte maar toch ook wat fruitige smaak. De afdronk is zoetig en heeft een medium lengte. De Bourbon Cask Reserve heeft tot op heden vier verschillende prijzen gewonnen.
De Glenrothes is een Schotse single malt whisky die is geproduceerd in de Glenrothes Distillery, een distilleerderij die naast de Burn van Rothes in de Speyside regio ligt. De Glenrothes wordt voornamelijk gebruikt in blended scotch whisky's zoals Cutty Sark en The Famouse Grouse. De wereldberoemde schrijver Michael Jackson was helemaal weg van de Glenrothes serie en beschreef deze als een warme en pittige drank die perfect geschikt was om te drinken na een smaakvolle maaltijd.

IMG_2058